2009.06.25.
13:36

Írta: loffice blog

LOFFICE KULTMŰHELY

A LOFFICE kultműhely januári megnyitása óta már több magyar kortárs művésznek nyújtott bemutatkozási lehetőséget. Az alkotásoknak otthont adó kiállítótérben - mely egyben rendezvényteremként is működik - a közeljövőben további tárlatokat tervezünk, ahol különféle területen alkotó, a legújabb kortárs műfajokat képviselő fiatalokat szeretnénk bemutatni tematikus úton.

Szeptembertől a STREET ART jellegű munkák belső térben való megjelenítését tűztük ki célul.

A legutóbbi, június 20-án megrendezett kiállításon 150 látogató, kiváló borok és zenei fellépők társaságában élvezhette a “Hármashangzat” című tárlat megnyitóját.

A LOFFICE-ban kiállító művészek közül elsőként Szabó Gábor munkásságát magasztalnám, aki nemcsak festményeivel, hanem az általa alapított, Szupernova Design alkotó csoport belsőépítészeti konstrukcióival is hozzájárult a LOFFICE-ban uralkodó esztétikai élményhez. Szabó Gábor (1977) művészetének meghatározása: figurális absztrakt. Grafikus technikával készített monumentális méretű festményei a maguk gnóm, nemtelen figuráival, talányokon átgázoló dalszövegeivel a valóság és az álom határmezsgyéjén mozgó kalandvilágba repítenek.

 

 

 

 

 

 

 

Az első megnyitónk alkalmával, Murányi Kristóf "17.50-es találkozás" című kiállítását mutattuk be, a nagysikerű Portfolio Points, valamint a Design Hét keretén belül. Kristóf a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció tanszékének, grafikusaként végzett 2004-ben. Kiállított, nagyméretű printelt grafikáiról az alábbiakat nyilatkozta:

„Ismerős képek, villanások, időtlen terekbe, banális helyzetekbe ágyazva. Ez az, ami mostanában leginkább foglalkoztat. A meghatározás, amit leginkább kerülnék esetemben, az a nosztalgia, a maga lezárt, kerek-egész jellegéből adódóan. A legtöbb általam ábrázolt dolog még mindig jelen van, még ha a megszokottságából következve észrevétlen is.”

 

 

 

 

 

 

 

A LOFFICE coworking részlegén dolgozókat, Gábor és Kristóf képein kivül Izsák-Sipos Szilárd, Heilige Pionius című olajfestménye is inspirálja. Szilárd (1977) Horvátországban született, Szlovákiában tanult református teológiát és jelenleg Svájcban él. Munkáit, melyeket álombéli látomásai alapján fest, a Kieselbach Galérián és a KOGART-on kivül, egy neves baseli galéria is értékesíti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelenleg a LOFFICE-ban Kludovácz András, Marafkó Bence és Pataki Balázs “HÁRMASHANGZAT” címmel nyílt tárlata látható teljes egészében. Három formatervező végzettségű művész, akik egy vizuális nyelvet használnak, de mindezt három, sajátos „dialektusban” teszik. Alkotásaikon leginkább az absztrakt konstruktivizmus egyéni felfogása és annak 21. századi leképezése jelenik meg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás loffice kultmuhely

A bejegyzés trackback címe:

https://loffice.blog.hu/api/trackback/id/tr181207670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása